Viacero obcí zápasilo popoludní s veľkou vodou

29.07.2010 Prešov

Prešov/Vranov nad Topľou 29. júla (TASR) - Intenzívny dážď sa dnes v popoludňajších hodinách podpísal pod zaplavenie miestnych komunikácií, ako aj dvorov a pivníc rodinných domov na území viacerých samospráv ...
Tretie stupne povodňovej aktivity vyhlásili podľa slov Pavla Klabníka z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove obce Lipová a Nemcovce v okrese Bardejov, Mlynárovce a Rakovčík v okrese Svidník a Čičava v okrese Vranov nad Topľou.

Veľká voda z vybrežených potokov, lúk a lesov dnes zaliala desiatky rodinných domov. Okrem obcí, ktoré vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity, zaevidovali hasiči problémy napríklad aj v obciach Rudľov, Čičava a Soľ vo Vranovskom okrese, vo Výškovciach a Duplíne v okrese Stropkov a v Humennom na sídlisku Podskalka.

Po tom, ako zrážky po viac ako jednej hodine ustali, sa príslušníci Hasičského a záchranného zboru podieľajú na odčerpávaní vody z vnútorných priestorov rodinných domov. \"Vonku môžeme mať okolo 15 čerpadiel, \" uzavrel Klabník.
 

Vyberte región

mark